Sugaring

Sugaring

Body Sugaring
Het paradepaardje van WaxSalon Zwolle is suikerpasta waarmee wij de meest gevoelige lichaamsdelen ontharen. Wij hebben ervoor gekozen om ons te specialiseren in de techniek van Sugaring, ook Body Sugaring, Sugarwax en Suikerwax genoemd, om de vele voordelen ten opzichte van andere manieren van ontharen. Sugaring is een zachte, veilige methode om alle delen van het lichaam te ontharen met een op suiker gebaseerde pasta. Het is een minder pijnlijke manier van ontharen dan bijvoorbeeld harsen.

Sugaring is de laatste en tegelijkertijd de oudste haarverwijdering methode voor gezicht- en lichaamshaar, en wordt gezien als de meest efficiënte en effectieve methode die er op dit moment in gebruik is. Het is geschikt voor alle huid- en haartypen (ook gevoelige), bij vrouwen en mannen.

 

Geschiedenis
Body sugaring is een ontharingsmethode die al eeuwen bestaat. De methode werd aanvankelijk voor het eerst toegepast in Egypte. De huid die van haar ontdaan moet worden, wordt ingesmeerd met een suikerpasta. De pasta wordt vervolgens weer van de huid verwijderd met een speciale techniek, waarbij de haartjes in de pasta achterblijven.

 

Kleeft niet aan de huid
Deze methode lijkt misschien veel op harsen, maar is minder pijnlijk omdat de pasta niet aan de levende huidcellen blijft kleven. De suikerpasta zal de haren en de dode huidcellen verwijderen, om zo ingroeiende haren te voorkomen. Het is toepasbaar op alle soorten huidtype, zelfs mensen met eczeem of droge psoriasis kunnen genieten van een suikerontharing. De behandeling is zo zacht dat het perfect mogelijk is om verschillende keren over dezelfde plaats te gaan.

 

Aangename temperatuur
De suikerpasta wordt toegepast op lichaamstemperatuur, veilig voor elk gebied.

 

Met water afwasbaar
De suikerpasta is gemakkelijk afwasbaar met lauw water. Dit zowel op de lichaamsdelen als op materiaal. De klant zal geen kleverig gevoel hebben na de behandeling.

 

Langdurig resultaat
​Na een aantal behandelingen begint de haarfollikel uitgeput te geraken, de follikel gaat krimpen. Het haar groeit steeds fijner en langzamer. Doordat de suiker ook heel kort haar kan verwijderen, is het mogelijk het haar in de vroege anagene fase te verwijderen. Na enkele behandelingen zal je de superieure resultaten zien en voelen! Binnen een jaar is er aanzienlijk minder haargroei! Alle haren hebben een eigen groeifase de anagene (groeiende haar) catagene(uitvallende haar) en telogene fase(haar in rust).
Als je na het ontharen al snel weer haren ziet terugkomen, dan waren de haren die je ziet in rust tijdens het sugaren. De suikerpasta kan alleen de zichtbare, in de groeifase zijnde haren verwijderen. Pas na drie of vier behandelingen zijn alle haren aan de beurt geweest en wordt de periode tussen de sugarbehandelingen steeds langer. De haren in het gezicht zijn onderhevig aan hormonen en zullen dus vrijwel altijd terugkomen (zelfs bij IPL).

 

Sugaring vs Harsen
Ontharen door middel van Sugaring is een uitstekend alternatief voor harsen omdat aan Sugaring eigenlijk geen nadelen zitten. Sugaring is een minder pijnlijk alternatief van ontharen met hars. Suiker maakt de huid zacht en er treden geen beschadigingen en allergische reacties op.

 

Wat u beter niet kunt doen
Sugaring op lange haren voelt niet prettig, wellicht een goed idee om thuis de haren korter te maken met een bodytrimmer tot ongeveer 5 mm of iets langer. In overleg kunnen wij dat voor de behandeling doen. De avond voor de sugarbehandeling is het goed om thuis een peeling of scrub gebruiken op de te sugaren zones. Gebruik echter geen bodylotion!
24 Uur na de behandeling kunt u beter niet in de zon of onder de zonnebank gaan. Gebruik de eerste 24 uur op onthaarde zones geen irriterende producten, zoals geparfumeerde zeep, deodorant of producten met chemische bestanddelen. Direct douchen na het Sugaren is af te raden, evenals heftig sporten.

 

Wanneer geen Sugaring?
Body sugaring is niet geschikt voor mensen met spataderen (alleen na overleg met arts), couperose of zonnebrand/verbrande huid.

 

Belangrijk om te weten:
Haren komen nooit dikker of meer in hoeveelheid terug door
Sugaren! (Is dit wel het geval dan komt dat praktisch altijd door hormonen of door bepaalde medicijnen.)